Gydytojas įspėja: smegenų aneurizma – neišgydoma jokiais vaistais, pavojaus galima išvengti tik mechaniškai ją „uždarant“

Straipsnis 15min.lt

Smegenų aneurizma – tyli, bet itin sudėtinga liga. Ja serga apie 5 proc. lietuvių, kuriems rizika, kad aneurizma plyš, siekia apie 1,5 proc., o tai – net apie 300 atvejų per metus. Gydytojas-intervencinis radiologas įspėja, kad šiai ligai būtina skirti ypatingą dėmesį, o stebėti savo būklę ir kreiptis į medikus, pajutus neraminančius simptomus – svarbu net ir pandemijos metu, rašoma pranešime.

Pagrindinės aneurizmos atsiradimo priežastys „Smegenų aneurizma – tai smegenų kraujagyslės sienelėse susilpnėjusi, išplonėjusi ir lokaliai išsiplėtusi ar išsipūtusi vieta. Pavojingiausia, kad ji, veikiant arteriniam kraujo spaudimui, bet kada gali plyšti, o kraujas – užlieti smegenis.

Smegenų aneurizma pati nedingsta, ji neišgydoma jokiais vaistais, pavojaus galima išvengti tik mechaniškai ją „uždarant“, todėl jei dėl tokios būklės nesiimama jokių veiksmų, smegenų aneurizma tampa tarsi tiksinti bomba – neaišku, kada ji plyš“, – aiškina „Affidea klinika“ gydytojas-intervencinis radiologas A.Širvinskas.

Skaityti visą straipsnį

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy